I’m Brad Browning, relationship and breakupcoach from Vancouver Canada. Most of my tutorials are aimed at helping you win back an ex girlfriendor ex boyfriend… but to be frank, the very most effective way to reverse a breakup isto avoid it in the first place. So that’s what this tutorial will be all about I’llgive you some tips on how to maintain a healthy relationship and avoid breakups. So, let’s go through some of the thingsyou can do when you’re in a relationship to keep the attraction alive… 1.) Quit being so needy, and keep a lid onthe jealousy.

One of the least attractive characteristicsyou can portray is insecurity. Jealousy and ‘neediness’ are both extreme examplesof insecurity, so they can cause some real damage to a relationship. Jealousy is a natural feeling that we allhave to endure to a certain degree, but the key is to suppress these feelings of jealousyunless you have a very, very good reason to feel jealous. Most of the time, you simplyneed to trust your partner and have faith that he or she is not being disloyal. ‘Neediness’ is a similar attractionkillingtrait… in fact, it’s so common that I

should probably make a tutorial dedicated justto this topic. For the purposes of this tutorial, though, I’ll just leave it at this: noonelikes being in a relationship where your partner is constantly seeking validation, so quitbeing ‘needy’ or ‘clingy’. 2.) Avoid falling into a boring routine. The first few months of any new relationshipare usually exciting and passionate, but things can often quickly become stale if you andyour partner don’t make an effort to keep things interesting. Avoiding boring routines doesn’t requireanything extreme… you don’t have to go

skydiving on Tuesdays and skinny dipping onThursdays, for example… you just have to mix it up enough to avoid either one of youbecoming bored. A romantic weekend getaway, for example, isa great way to break the routine… you could take your partner to a cooking class, tryout the newest restaurant in town, or spontaneously give your partner a small gift. Make an effortto spice things up in the bedroom, too your sex life is just as prone to becoming ‘stale’. 3.) Don’t give up on all your social life. Some people have a tendency to quickly losecontact with friends and colleagues when they

jump into a new relationship. If you’reguilty of this, and you’ve started to grow apart from your friends and social circlesince you entered into your current relationship, then now is the time to reconnect with them. No couple, regardless of how incredibly compatibleand deeply in love they may be, should be spending 100% of their time together. It’svery important to keep other areas of your life intact, too… a wellbalanced sociallife can really help keep your relationship healthy and assist in keeping your jealousyand neediness in check. Generally speaking, your romantic partnershould be one important element of your life,

not the only element. 4.) Swallow your pride and accept responsibility. Arguments are normal in romantic relationships,but you need to learn how to have mature disputes that lead to productive solutions. Yellingand screaming, hurling insults, trying to get ‘revenge’… these are all thingsthat can be toxic to a relationship, so both you and your partner need to learn how tosettle arguments in a mature way. Sometimes, you may need to swallow your prideand apologize to your partner even if you feel like you were ‘right’ and he or shewas ‘wrong’ in a given argument… accept

Rethinking infidelity a talk for anyone who has ever loved Esther Perel

Translator: Albana TelhaiReviewer: Fex Thaqi Pse tradhëtojmë? Dhe pse njerëzit e lumtur tradhëtojnë? Dhe kur themi “pabesi�,çfarë nënkuptojmë saktësisht? Nënkupton një bashkim, histori dashurie,seks me pagesë, një dhomë chati, një masazh me fund të lumtur? Pse mendojmë se burrat mashtrojnë ngamërzija dhe frika e intimitetit, por gratë mashtrojnë nga vetmiadhe etja për intimitet?

Dhe a përbën një aferë gjithmonëfundin e një marrëdhënie? Përgjatë 10 viteve të fundit,kam udhëtuar nëpër botë dhe kam punuar gjerësishtme qindra çifte të cilët kanë qënëshpartalluar nga tradhëtia. Është një akt i thjeshtë shkelje i cili mund t’i vjedhënjë çifti marrëdhënien e tyre, lumturinë dhe thelbine identitetit të tyre: një aferë. E megjithatë, ky akt ekstremishti zakonshëm është kaq pak i kuptuar.

Pra, ky diskutim është për cilindoqë ka dashuruar ndonjeherë. Tradhtia bashkëshortore ka ekzistuarqë kur u shpik martesa, po kështu dhe tabuja, kundër saj. Në fakt, tradhëtia ka një këmbëngulje qëmartesa mund vetëm ta ketë zili, aq e vërtetë është kjo saqë,kjo është urdhëresa e vetme që përsëritet dy herë në Bibël një herë për kryerjen dhe herën tjetërvetëm për të menduarit. (Të qeshura)

Pra, si mund ta pajtojmë atë qëndalohet universalisht, dhe po universalisht praktikohet? Përgjatë historisë, burrat praktikishtkishin licensë për të tradhetuar me pasoja minimale, dhe të mbështetur nga një mori teorishbiologjike dhe evolucionare që justifikonin nevojën e tyrepër të bredhur, kështu që standardi i dyfishtë është aqi vjetër sa dhe vetë adulteria. Por kush e di se çfarë ndodh në të vërtetëatje nën ҫarҫafë, apo jo?

Sepse kur vjen fjala te seksi, presioni për burratështë që të mburren dhe ta egzagjerojnë, por presioni për gratë është ta fshehin,minimizojnë dhe mohojnë, ҫka nuk është e habitshme kur kujton seka ende nëntë shtete ku gratë mund të vritenpër shmangje nga e duhura. Tani, monogamia nënkuptontenjë person për gjithë jetën. Sot, monogamia nënkuptonnjë person në një kohë. (Të qeshura)

(Duartrokitje) Them se, shumë prej jush mund keni thënë quot;Unë jam monogam në të gjithamarrëdhëniet e mia.quot; (Të qeshura) Dikur, në fillim martoheshim, dhe bënim seks për herë të parë. Por tani ne martohemi, dhe ndalojmë së kryeri seks me të tjerët.

Leave a Reply